Robotlu Montaj
Yüksek hassasiyet ve tekrar gerektiren endüstriler için özel olarak tasarlanmış montaj robotlarıyla işlerinizi kolaylaştırın!
Montaj Robotu Nedir?
Robotik montaj otomasyonu, özellikle yüksek hassasiyet ve tekrar gerektiren endüstrilerde kullanılır. Robotlar, önceden programlanmış hareketleri kullanarak parçaları yerleştirme, bağlama, kaynaklama, vidalama ve diğer montaj işlemlerini gerçekleştirebilirler.
İş yeriniz için montaj robotunun faydaları nelerdir?
Robotlar, işlemleri sürekli aynı hızda ve kalitede gerçekleştirerek oluşabilecek hataları minimuma indirir. Daha kaliteli ve daha tutarlı üretim sağlar. Sağladığı hız ile verimlilik, kapasite ve maliyet avantajı sağlar. Montaj robotları, işletme sürekliliğini sağlar. Robotlar 7/24 üretim sürecinin her koşulda devam etmesini sağlayabilirler.
Hangi sektör ve uygulamalarda kullanılabilir?
Robotik montaj otomasyonu, parçaların birleştirilmesi, vidalanması, kaynaklanması, yapıştırılması veya lehimlenmesi gibi montaj işlemlerinde kullanılabilir. Bu uygulama otomotiv, elektronik, medikal, havacılık, savunma ve diğer birçok endüstride kullanılır. Bu endüstrilerin yanı sıra, tekstil, mobilya, ambalajlama ve birçok farklı sektörde de montaj robotu kullanılabilir.
Satın alırken hangi özelliklerine dikkat etmeniz gerekir?
Satın almadan önce, ne tür bir robotik montaj otomasyonuna ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz önemlidir. İş hacminiz, ürünlerinizin özellikleri, üretim süreçlerinizin özellikleri ve diğer gereksinimleriniz göz önünde bulundurulmalıdır.
Robotik montaj otomasyonunun performansı, üretim hattınızın verimliliği ve ürün kalitesi açısından önemlidir. Satın almadan önce, robotun hızı, hassasiyeti, tekrarlanabilirliği, yükseklik ayarı, bağlantı özellikleri ve diğer özellikleri hakkında bilgi edinmelisiniz.
Ürünü sisteminize entegre ederken nelere dikkat etmeniz gerekir?
Entegrasyon sırasında önce ihtiyaç analizi yapmalı, robotun konumu ve işlevi karşılayacağından emin olmalısınız. Seçtiğiniz montaj robotunun, mevcut sisteminizle uyumlu olması gerekmektedir. Robotun bağlanacağı sistemlerin ve diğer ekipmanların özellikleri, robotun entegrasyonu için önemlidir. Entegratör firmanın teknik yeterliliği, robotun doğru bir şekilde entegre edilmesi için önemlidir. Firmanın, robotun montajı, programlaması ve testi konusunda uzman olması gerekmektedir.
Neden Exonsys?
Exonsys olarak müşterilerimizin projeleri kapsamında ABB, Yaskawa, Kuka gibi bir çok global robot firmasının entegratörlüğünü gerçekleştirdik. Robotun programlanması ve müşterimizin sürecine entegre edilmesine ek olarak, robot projelerinde iş güvenliği anlamında da gereken emniyeti; fiziksel (tel çit vb.) ve donanımsal (sensör vb.) tedbirlerle sağlayabiliyoruz. Dilenirse robotların iş güvenliği sertifikasyonunu da aracı kurumlarla alabiliyoruz.