Robotlu Besleme
Besleme robotu ile üretiminizde hız, verimlilik, kalite ve güvenlik standartlarını artırın!
Besleme Robotu Nedir?
Robotlu besleme, endüstriyel üretim süreçlerinde malzemelerin veya parçaların otomatik olarak işleme makinesine, cnc tezgaha, pres makinesine veya herhangi bir hatta beslenmesini sağlayan bir otomasyon yöntemidir. Bu işlemde, robotlar malzemeleri doğru pozisyonda ve zamanda işleme makinesine besleyerek iş sürecini hızlandırır ve insan hatalarını azaltır.
İş yeriniz için besleme robotunun faydaları nelerdir?
Verimililik: Besleme robotu, üretim hattında malzeme taşıma ve yerleştirme işlemlerini otomatikleştirerek üretim sürecinin hızını ve verimliliğini artırır.
Maliyet: Besleme robotları, insan kaynağı maliyetlerini azaltır.
Kalite: Besleme robotları, malzemelerin doğru bir şekilde yerleştirilmesini sağlayarak ürün kalitesini arttırır. Robotların hassasiyeti, insan hatalarının neden olduğu hataları minimize eder.
İş Güvenliği: Besleme robotları, ağır veya tehlikeli malzemeleri taşımak ve yerleştirmek için kullanılabilir. Bu, işçilerin tehlikeli malzemelerle ilgili riskleri azaltır ve iş yerindeki güvenliği artırır.
Süreklilik: Besleme robotları, işletme sürekliliğini sağlar. Robotlar 7/24 üretim sürecinin devam etmesini sağlayabilirler.
Hangi sektör ve uygulamalarda kullanılabilir?
Besleme robotları otomotiv, elektronik, metal işleme, gıda, tekstil ve daha bir çok sektörde kullanılabilir. Kavrama ve yerleştirme (pick and place) işlemi gerçekleştirilen bütün uygulamalarda kullanılabilir.
Satın alırken hangi özelliklerine dikkat etmeniz gerekir?
Besleme robotu satın alırken, işletmenizin ihtiyaçlarına uygun özelliklere dikkat etmeniz gerekir. Örneğin, yük kapasitesi, hareket kabiliyeti, hızı, hassasiyeti gibi faktörleri göz önünde bulundurmalısınız.
Ürünü sisteminize entegre ederken nelere dikkat etmeniz gerekir?
Entegrasyon sırasında önce ihtiyaç analizi yapmalı, robotun konumu ve işlevi karşılayacağından emin olmalısınız. Seçtiğiniz besleme robotunun, mevcut sisteminizle uyumlu olması gerekmektedir. Robotun bağlanacağı sistemlerin ve diğer ekipmanların özellikleri, robotun entegrasyonu için önemlidir. Entegratör firmanın teknik yeterliliği, robotun doğru bir şekilde entegre edilmesi için önemlidir. Firmanın, robotun montajı, programlaması ve testi konusunda uzman olması gerekmektedir.
Neden Exonsys?
Exonsys olarak müşterilerimizin projeleri kapsamında ABB, Yaskawa, Kuka gibi bir çok global robot firmasının entegratörlüğünü gerçekleştirdik. Robotun programlanması ve müşterimizin sürecine entegre edilmesine ek olarak, robot projelerinde iş güvenliği anlamında da gereken emniyeti; fiziksel (tel çit vb.) ve donanımsal (sensör vb.) tedbirlerle sağlayabiliyoruz. Dilenirse robotların iş güvenliği sertifikasyonunu da aracı kurumlarla alabiliyoruz.