Paletleme ve Paketleme Robotu

Paketleme ve paletleme işlemlerinde robotik otomasyon kullanarak, işletmenizde iş gücü maliyetlerini azaltırken, üretkenliği ve verimliliği artırın!

Paketleme ve paletleme robotları, endüstriyel üretim ve depolama işlemlerinde kullanılan otomatik makinelerdir. Bu robotlar, önceden belirlenmiş programlara göre, ürünleri paketlemek veya paletlemek için tasarlanmıştır. Paketleme robotları, ürünleri kutulara veya ambalajlara yerleştirirken, paletleme robotları ise kutuları veya ambalajları belirli bir düzene göre paletlere yerleştirirler. Bunlara ek olarak robotlar aynı işlemlerin tersini, yani palet ve paket bozma ve ardından dizme işlemleri de yapabilir.

İş yeriniz için faydaları nelerdir?

Paletleme ve paketleme robotları, ürünleri hızlı ve verimli bir şekilde paketleyerek işletmelerin üretim hızını artırır. Bu, işletmelerin daha fazla ürün üretmelerine ve teslimat sürelerini kısaltmalarına yardımcı olur. Paletleme ve paketleme robotları, iş yükünü azaltır ve maliyet düşürür. Ayrıca tekrarlayan yapısından ötürü olası sağlık sorunlarının da önüne geçer. Paletleme ve paketleme robotları, ürünleri doğru ve standart bir şekilde paketleyerek çıkan sonucun kalitesini artırır. Bu da müşteri memnuniyetini artırır ve geri dönüşüm oranlarını azaltır.

Hangi sektör ve uygulamalarda kullanılabilir?

Paket ve palet robotları; otomotiv, elektronik, metal işleme, gıda, tekstil, eticaret, lojistik ve daha bir çok sektörde kullanılabilir. Kavrama ve yerleştirme (pick and place) işlemi gerçekleştirilen bütün uygulamalarda kullanılabilir.

Satın alırken hangi özelliklerine dikkat etmeniz gerekir?

Paketleme ve paletleme robotu satın alırken, işletmenizin ihtiyaçlarına uygun özelliklere dikkat etmeniz gerekir. Örneğin, yük kapasitesi, hareket kabiliyeti, hızı, hassasiyeti gibi faktörleri göz önünde bulundurmalısınız. Buna ek olarak gripper tercihi de sürecin önemli bir parçasıdır.

Ürünü sistemimize entegre ederken nelere dikkat etmeniz gerekir?

Entegrasyon sırasında önce ihtiyaç analizi yapmalı, robotun konumu ve işlevi karşılayacağından emin olmalısınız. Seçtiğiniz robotun, mevcut sisteminizle uyumlu olması gerekmektedir. Robotun bağlanacağı sistemlerin ve diğer ekipmanların özellikleri, robotun entegrasyonu için önemlidir. Entegratör firmanın teknik yeterliliği, robotun doğru bir şekilde entegre edilmesi için önemlidir. Firmanın, robotun montajı, programlaması ve testi konusunda uzman olması gerekmektedir.

Neden Exonsys?

Exonsys olarak müşterilerimizin projeleri kapsamında ABB, Yaskawa, Kuka gibi bir çok global robot firmasının entegratörlüğünü gerçekleştirdik. Robotun programlanması ve müşterimizin sürecine entegre edilmesine ek olarak, robot projelerinde iş güvenliği anlamında da gereken emniyeti; fiziksel (tel çit vb.) ve donanımsal (sensör vb.) tedbirlerle sağlayabiliyoruz. Dilenirse robotların iş güvenliği sertifikasyonunu da aracı kurumlarla alabiliyoruz.

Galeri
Diğer Robot Çeşitleri
isbirlikci robot
Cobot İşbirlikçi
robot kamera
Kamera Uygulamaları
robot-montaj
Montaj Uygulamaları
robot besleme
Besleme Uygulamaları